, 2022/8/26

Csirke szuvlaki - Néha csak néhány egyszerű hozzávalóra van szükségünk, hogy elképesztő ízeket hozzunk létre. Ezek a görög nyársak egyike ezeknek a recepteknek.

Görög csirke szuvlaki

A falatnyi csirkedarabokat citromlével, oregánóval és fokhagymával pácoljuk, és grillezhetjük, süthetjük vagy főzhetjük a tűzhelyen.

És csak körülbelül 20 percnyi kézügyességre van szükséged ezekhez a finom görög ízekhez!

Ez a görög csirke szuvlaki gyönyörűen pácolt csirkefalatok, nyársra tűzve és tökéletesen átsütve.

Összetevők

2lb csirke (csont nélküli, bőr nélküli csirkehús, mell vagy comb)

1/4 csésze extra szűz olívaolaj

1 nagy citrom leve

6 gerezd fokhagyma

1,5 evőkanál szárított oregánó

1 teáskanál só

1/2 teáskanál bors

Kéz nélküli üzemmód:

Megakadályozza a képernyő elalvását

Utasítások

Vágd a csirkét falatnyi darabokra, és tedd egy ziploc zacskóba. Keverd össze a pác összes hozzávalóját, és öntsd a csirkére. Préseljünk ki annyi levegőt a zacskóból, amennyit csak lehet, majd zárjuk le. A zacskót kézzel megkeverve jól keverd össze az egészet, majd a hűtőben pácold legalább 2-3 órán át (vagy még jobb, ha egy éjszakán át).

Nyársald fel a csirkét fémnyársakra vagy fanyársakra, amelyeket legalább 30 percre vízbe áztatott.

Süssük az általunk preferált módszer szerint:

Grillezési módszer: Közepesen magas hőfokon előmelegítjük, és a nyársakat 8-10 percig grillezzük, időnként megforgatva.

Sütőben sütés: Melegítsd elő a sütőt 450°F-ra. Helyezd a nyársakat egy drótráccsal bélelt sütőlapra. Süssük 15 percig, majd süssük még néhány percig.

Tűzhelyes módszer: Melegítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat egy serpenyőben közepesen magas hőfokon. Süssük a nyársakat oldalanként 6-8 percig.

Sütés után tedd át egy tálalótálra, és tálalás előtt hagyd pihenni 3 percig.

Jó étvágyat.